Wintersport in Les Deux Alpes, 2007
(26 januari t/m 4 februari)

Met de trein zijn wij vrijdagmiddag naar Utrecht gegaan om vervolgens om 16h30 te vertrekken met de bus van SunWeb. Vanaf Uitrecht zijn wij zonder in Nederland te stoppen richting Frankrijk gegaan. Naar een hele nacht gereden te hebben zijn wij om 6h30 aangekomen in Mont de Lans in het gebied Les Deux Alpes. Hier moesten wij overstappen op een andere vakantiebus die ons bij hotel Le Serpa afzetten.

Het dorp Les Deux Alpes is verdeeld in 3 delen. In elk deel rijd een stadsbus waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Tevens is in het middelste gedeelte een zwembad waar je gratis mocht zwemmen. Op woensdag hebben wij hier heerlijk gebruik van gemaakt. Het was een openluchtzwembad, dus met uitzicht op de besneeuwde bergen.

Wij hadden echter geluk dat het de week voor onze vakantie gesneeuwd had. Bij aankomst was alles nog wit, maar bij vertrek was de berg waarop wij niet geskied hadden helemaal bruin. De andere zijde begon ook al goed bruin te worden. Wel werden de pistes goed geprepareerd. Maar met een strak blauwe lucht en een zeer aangename temperatuur had de sneeuw het zwaar.

Behalve het skiŽn hebben wij ook nog een keer een rit in een piste puly gemaakt naar 3400 meter. Heerlijk en wat een uitzicht!! We hadden geluk, want omdat wij de laatste rit hadden werden wij via de piste omlaag gebracht naar het station op 2600 meter.

Hieronder een aantal foto's van deze vakantie:

Vertrek vanaf het station. Uitzicht vanaf de hoofdstraat op de berg waar wij gaan skiŽn. Help je haar. Wat denk je, ....   :)
Bij InterSport de schoenen en skies halen. Het begin is er!!! En hoe ... Even pauze in het dorp, nabij de piste.
Op 2400 meter bij het restaurant. Op 2400 meter in de sleeplift. Op de achtergrond de Helikopter, waar uitleg werd gegeven.
Ja ja, de actie houding!!!! Op 3400 meter!! Op 3400 meter!!
Tja, ook dit is wintersport!! Heerlijk, om zo het terrein te verkennen :) En weer terug in Utrecht!!