Wintersport in Les Deux Alpes, 2006
(27 januari t/m 5 februari)

Vrijdagmiddag om 16h30 vertrokken vanuit Utrecht. Vanaf hier zijn wij naar Eindhoven gereden om daar de laatste mensen op te halen. De bus van Quality Liner had al mensen opgehaald in Rotterdam en vervolgens Amsterdam.
Naar een hele nacht gereden te hebben zijn wij om 8h30 aangekomen in Mont de Lans in het gebied Les Deux Alpes. Hier moesten wij overstappen op een locale bus die ons dicht in de buurt van ons appartement afzetten.

Het dorp Mont de Lans is verdeeld in 3 delen. In elk deel rijd een stadsbus waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Tevens is in het middelste gedeelte een zwembad waar je gratis mocht zwemmen. Helaas is daar niets van terecht gekomen. Want elke dag hebben wij met onze groep lekker lang geskiŽd. Alleen de eerste dag, de aankomstdag ben ik niet wezen skiŽn. Het vervelende wilde namelijk, dat ik vrijdagmorgen mijn knie is verdraaid had. Gelukkig heb ik daar verder geen last van gehad.

De laatste twee dagen heb ik het laatste stuk (zwart, volop ijs)  overgeslagen en ben ik met de lift omlaag gegaan. We hadden de hele week schitterend weer en volop zon met een strak blauwe hemel. Het nadeel was wel dat de sneeuw snel verdween en daar ijs voor terug kwam. Tja, er had wel wat meer sneeuw mogen liggen, maar we hebben desondanks toch heerlijk kunnen skiŽn.

Hieronder een aantal foto's van deze vakantie:

Aankomst in Mont de Lans (Les Deux Alpes). Het appartement van Camelot. Uitzicht vanuit het appartement op het dorp.
Tijdens het eten in het appartement. Mijn slaapverblijf. 's Morgens verzamelen om samen te gaan skiŽn.
Uitzicht op lift 39 en 38. Daar tussen bevindt zich de Boardercross. Uitzicht vanaf Glacier de la Girose (lift 52). Uitzicht vanaf DŰme de Puy Saliť (3421).
Eten op de vrije dinsdag van de koks in 'screpla' (of zoiets :) ) Eten op de vrije dinsdag van de koks in 'screpla' (of zoiets :) ) Eten op de vrije dinsdag van de koks in 'screpla' (of zoiets :) )
Nachtfoto van Mont de Lans. Nachtfoto van Mont de Lans vanuit het appartement. Nachtfoto van Mont de Lans vanuit het appartement.
Tja, waar was het ook al weer? Boven bij Glacier, lift 42. De afdaling Dome (Rood).
Laatste ski-dag. Heerlijk op terras bij CrÍtes. Een veilige afdaling in lift 27. Laatste maaltijd in Mont de Lans, wachtend op de bus.